Fysioterapiasta

26. helmikuuta 2013 - 19.57

Tässä on nyt muutama vuosi tullut ravattua erilaisissa hieronnoissa, fysioterapeuteilla ja jumppailemassa. Vaikka niskaa jumittelee edelleen jonkun verran, niin on tässä toivon mukaan jotain jäänyt käteenkin.

Kaksi tärkeintä asiaa, jotka tulee muistaa ovat ryhti ja nukkuma-asento. Niin tietokoneen ääressä kuin kaupan kassajonossa ollessa pää pitää olla pystyssä, eikä sen saa antaa retkottaa miten sattuu. Tästä minulle puhuttiin yli vuosi sitten ja opin sen sitten jo viime syksynä...

Sitten nukkuminen. OMT fysioterapeutti ilmaisi asian viime viikolla seuraavasti: "Jos nukut mahallasi, niin se on oma vika, jos niska ja hartiat on kipeät". Tästäkin minua varoiteltiin viime syksynä. Tajusin asian viime perjantaina. Sain koekäyttöön myös Tempurin tyynyn. En tiedä onko tämä kyseinen tyyny meikän juttu, mutta jonkun Tempurin tyynyn kyllä hommanen. Pitää nyt viikon testi käydä ensin läpi, mutta ei näitä tyynyjä kyllä turhaan kehuta. Sitäkin tärkeämpää on kuitenkin nukkua joko seläällään tai kyljellään - pää hyvän tyynyn päällä.

Toivottavasti tässä ollaan menossa kohti parempaa. Tällä hetkellä ei ainakaan tunnu, että pahempaan olisi menossa. Kopautanpa puuta.

Lähettänyt Jkl kuittaa (ei varmistettu) 1. maaliskuuta 2013 - 18.06 Ikilinkki

Onko tässä jonkinlainen ristiriita? Kielletään nukkumasta vatsallaan, mutta tyynyn kuitenkin mainostetaan sopivan nimenomaan myös vatsallaan nukkuville...

Lähettänyt Gessle 2. maaliskuuta 2013 - 20.47 Ikilinkki

No, fysion ja tyynyvalmistajan ajatukset eivät aina tietenkään iske yhteen :) Perjantaina sain kyseisestä asiasta kommenttia: "Kyllähän tän tyynyn pitäisi sopia vatsallaan nukkumiseenkin, mutta fysioterapeuttina en sitä tietenkään voi suositella". Yritän siis edelleen vältellä vatsallaan keikkumista - tyynystä huolimatta :)

Lisää uusi kommentti