32 vuotta formuloita

4. helmikuuta 2024 - 15.18
Kuva
Räikkösen Ferrari

Olen seurannut rata-autoilun kuninkuusluokkaa vuodesta 1992. Aivan varmaksi en voi sanoa katsoneeni kaikkia kisoja 1992, mutta vuodesta 1993 lähtien tiirasin kaikki. Eihän -92 kaikkia kisoja edes lähetetty suorana ja niitä lähettivät sekä Yle että Maikkari. Mutta kun Häkkinen oli radalla, niin minä istuin sohvalla. Tähän on vain kaksi poikkeusta. 2001 Unkarin kisan seurasin vain radiosta, kun oli seuraa sängyssä ja 2003 Silverstone jäi intin takia välistä.

Parhaita muistoja ovat tietysti Häkkisen ja Räikkösen maailmanmestaruudet ja ja tämän lisäksi yksittäisistä kisoista Kimin voitot Monacossa 2005 ja Spassa 2009. Eniten ketuttaa Spa 2008, jolloin Kimin voitto vaihtui turvakaiteisiin sateen tultua kisan loppupuolella.

Laji elää paraikaa todellista kultakauttaan. Kisat ovat hyviä, lähetykset toimivat ja yleisöä on enemmän kuin koskaan. Itselläni on kuitenkin jo pari vuotta pyörinyt sisällä lopettamispäätös. Aika ei vain yksinkertaisesti riitä kisojen (ja aika-ajojen) katsomiseen. Seuraan lajia kuitenkin myös jatkossa edelleen, mutten enää katso kisaviikonloppuja. Ei vain ole aikaa. Tänä vuonna kisakalenterissa on 24 kisaa (+ 6 sprinttikilpailua ja näille kaikille aika-ajot) ja omaan makuun siinä on 7 – 8 liikaa. Ehkä kerkeän nyt enemmän fillarin satulaan? Ehkä pyörrän päätökseni parin vuoden päästä, jos Tuukka Taponen nousee Ferrarin rattiin? Ehkä unohdan lajin täysin? Ehkä Felix haluaa alkaa seurata fykkösiä?

Tai sitten jotain muuta. Tällä hetkellä itse joka tapauksessa osin eläköidyn lajin parista 584 kilpailun jälkeen.
 

Aiheet

Lisää uusi kommentti