2009 – 2015

Vuodet 2009 – 2015 käsittävät ajanjakson, jolloin työskentelin Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla. Tein ensin kandini, sitten diplomityön ja siirryin jatkumona rakentamaan väitöskirjaa. Samalla opetin useilla kursseilla – lähinnä ohjelmointia – ja toimin opettajatutorina ynnä muuna.

Väikkäristä nyt ei aluksi tahtonut tulla yhtään mitään ja 2011 olin jo valmis heittämään hanskat tiskiin, mutta siitä se sitten kuitenkin lähti uuteen nousuun ja keväällä 2013 oli selvää, että kirja tulee kasaan. Syksyllä 2015 väittelin tekniikan tohtoriksi (työn nimi: The role of business model in computer game development organizations). Karonkka oli järjestämisen arvoinen tapahtuma... ;)

Pyöräily sai hiljalleen uutta vauhtia ja rikoin ennätyksiäni kesä toisensa jälkeen. Ihmetytti ihan, miksi olin jättänyt fillaroinnin useammaksi vuodeksi. Polkemisesta on kuitenkin sittemmin rakentunut liikuntaharrastus numero yksi. Salilla treenailua tuli myös alettua harrastamaan. Nämä ovat hyvää vastapainoa tietokoneen ääressä istutuille työpäiville. Autostakin luovuin jo 2007, joten fillarilla ja junalla on tullut liikuttua sittemmin.

Kaikenmaailman työ- ynnä muu stressi kerääntyi ja kärsin paljon niska-hartiaseudun ongelmista, jotka lopulta ajoivat minut 2013 sähköisen työpöydän ja satulatuolin käyttäjäksi. En näistä kyllä haluaisikaan enää luopua. Jo paria vuotta aiemmin olin hankkinut silmälasit kompensoimaan näitä ongelmia. Samana vuonna kärsin myös paniikkikohtauksista, joista onneksi pääsin hiljalleen eroon. Kyseessä oli tähänastisen elämäni vaikein vuosi.

Kaiken kaikkiaan vuodet 2009 – 2015 saivat minut ymmärtämään tieteen merkityksen ihmiskunnalle. Heräsin hiljalleen myös poliittisesti ja kesällä 2015 liityin Vihreisiin. Harmi, ettei vuorokaudessa ole kuin 24 tuntia. Näinä vuosina olisi mennyt tuplatkin.