Seksuaalisuus

20. marraskuuta 2018 - 21.01
Kuva
Naiset

Törmäsin hetki sitten naiseen, joka kertoi kuinka hänestä tuntuu “likaiselta”, jos hän näkee elokuvassa seksikohtauksen. Eikä kyseessä tarvitse olla minkään eroottisen elokuvan vain ihan tavallinen romanttinen Hollywood-pätkä riittää. Hän koki, että uskonnollinen tausta on aiheuttanut hänelle tällaisen ajatusmaailman, josta on hyvin vaikea päästä eroon. Itse asiassa monelta ihmiseltä voi mennä siihen koko aikuisikä ja silti kokee, ettei nuoruuden opetuksista pääse eroon.

Kristinusko (kuten myös islam ja juutalaisuus) on vuosisatoja pitänyt seksiä häpeällisenä asiana, joka on pitänyt piilottaa mahdollisimman kauas jokapäiväisestä elämästä. Tätä stigmaa on nyt murrettu muutamia vuosikymmeniä yhä kiihtyvällä tahdilla.

Nelosen Stand up! -ohjelmassa mieskoomikko kertoili, kuinka toinen mies oli halunnut panna häntä. “Ja se oli vielä sellainen tosi hyvännäköinen mies!”, tuli tarinaan lisäyksenä. Kuitenkin hänkin koki, että 80- ja 90-luvuilla vallinnut ilmapiiri asetti rajoitteensa.

Muutos on kuitenkin ollut hurjaa. Väestöliiton tutkimuksen mukaan alle 25-vuotiaista naisista 40% ei rajoita omaa seksuaalista kiinnostustaan vai miehiin. Tämä on hurja muutos, sillä 70-luvulla osuus oli vain 10%, eikä se lähtenyt nousuu ennen kuin vasta tällä vuosituhannella. Miehet eivät tutkimuksen valossa ole yhtä bi-/pan-henkisiä.

Yhteiskuntien vapautuminen ja sekularisoituminen lienee monessa asiassa taustalla, mutten tiedä pystyykö sillä selittämään kaikkea. Numerot ovat omaan silmään niin suuria. Joku varmasti haluaa selittää näitä kemikalisoitumisella ja toinen muoti-ilmiönä. Oli miten oli, trendissä ei näy tällä erää tasoittumisen merkkejä.

Seuraan nykypäivänä niin monia tutkimuksia, tilastoja ja yhteiskunnallisia trendejä, että tämähän sujahtaa sinne muiden jatkoksi. Katsotaan tilannetta taas jokusen vuoden kuluttua.

Lisää uusi kommentti