Alkuvuoden leffat

5. heinäkuuta 2015 - 18.41

Tämä on ollut varsin hyvä leffa vuosi tähän mennessä. En ole varmaan ikinä  käynyt vuoden aikana katsomassa näin montaa leffaa, mitä nyt jo alkuvuoden aika on tullut käytyä tiiraamassa. Takana on 11 eri leffaa ja vielä kahdestoista näytös, kun kävin katsomassa Mad Max Fury Roadin kahteen kertaan. Liekö siis tarvetta kertoa, mikä on ollut alkuvuoden paras leffa.

Mad Max oli varsin onnistunut. Oikeastaan ei siinä ollut mitään vikaa. Leffa toimi hyvänä jatkumolle 70- ja 80-luvuilla tehdyille ensimmäisille kolmelle elokuvalle. Fury Road on sitä samaa, mutta paremmin tehostein, hienommin autoin ja kromatummin näyttelijöin. Annan elokuvalle arvosanan 4½ / 5.

The Imitation Game on ehdottomasti alkuvuoden toiseksi paras elokuva, jonka olen käynyt katsomassa. Elokuva toimii monella tasolla. Ensimmäisen tietokoneen rakentaminen, toinen maailmansota, vähemmistöjen oikeudet… Ei voi kuin suositella. Harvoin tositapahtumiin nojaavasta elokuvasta tulee näin mukaansa vievä. Arvosana 4½ / 5.

Kolmannelle sijalle nostan Fifty Shades of Greyn. Kuvittelin kyseessä olevan elokuvan, jossa käsitellään sitomisleikkejä ja sadomasokismia, mutta omaan makuun elokuva oli lähinnä romanttinen kertomus erilaisten ihmisten tutustumisesta toisiinsa. Odotan ehdottomasti jatko-osia. Kirjojahan on kolme. Arvosana 3½ / 5.

Myös Terminator Genisys ansaitsee arvosanan 3½ / 5. Elokuva on katsomisen arvoinen, vaikkei se mitään uutta gengreensä tuonutkaan (todella harva leffa tuo). Arska toimi, scifi toimi, toiminta toimi.

Sitten on kasa mukiinmeneviä elokuvia, jotka voi katsella jos ei parempaa tekemistä ole. Tähän kategoriaan kuuluvat: Big Game, Ex Machina, Luokkakokous, Jurassic World ja It Follows. Näistä viimeisin oli pelottavin leffa sitten Ringien kymmenen vuotta sitten.

Alkuvuosi toi mukanaan kaksi isoa pettymystä, joista ensimmäisen helmikuussa tuli katseltua Nouseva Jupiter. Wachowskin sisarusten tekeleessä olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta nyt juonen kerronta oli rikkinäistä, eikä katsoja pysynyt kartalla tapahtumista. Toivottavasti directors cutti pelastaisi vielä elokuvaa. Arvosana 2(½) / 5.

Suurin pettymys oli kuitenkin Avengers: Age of Ultron. Sekoilua kohtauksesta toiseen, liian nopeata toimintaa, liian nopeita tapahtumia, liian lyhyt taustoitus, liikaa pelkkää äksöniä… Malliesimerkki siitä miten elokuvaa ei pidä tehdä. Annan arvosanaksi 1½ / 5, ja tuo ylimääräinen puolikas tulee vain ja ainoastaan siitä syystä, että elokuvassa on Iron Man.

Seuraavina edessä Kätyrit, Ted 2, (Fantastic Four), Mission Impossible: Rogue Nation, Pikselit, Nälkäpelin viimoinen osa, Spectre (oletettavasti loppuvuoden kovin raina) ja olisihan siellä jokin Star Warssikin ilmeisesti.

Aiheet

Lisää uusi kommentti