Osuuspankki ja Sonera - jälleen...

6. helmikuuta 2014 - 19.33

Asioin taas vaihteeksi Osuuspankin kanssa ennen joulua ja siinä väkisin jouduin sitten tekemisiin Sonerankin kanssa. OP tarjosi tällä kertaa ihan mukavaa asiakaspalvelua ja päädyin lopulta siirtämään tilini Kouvostoliitosta Lappeenrantaan. Luonnollisestikaan OP:lla tämä ei onnistu tuosta vain, vaan täytyy luoda uusi tili - ja tilinumero siinä tietysti samassa - ja lopettaa vanha tili.

Tästä se hauskuus sitten alkoi. Palkkani tunkeutui vanhalle tilille, joka oli päivää aiemmin kuollut, ja palautui takaisin yliopistolle, josta se piti käydä kysymässä uudelleen ajoon ja uudelle tilille. Tämän jälkeen pankista ilmoitettiin, että kanavapakettini on maksussa vanhalta tililtä ja se pitäisi muuttaa uudelta tililtä veloitettavaksi. Katselin asiaa ja omaan silmään näytti, että se oli oikealta tililtä menossa, mutta ajattelin kuitenkin vaihtaa sen toiselle tilille ja siitä sitten takaisin. Ihan vain varmuuden vuoksi. Saldona koko e-lasku katosi silmistäni. Pankin tätikään ei tiennyt minne se hävisi, ja piti kuulemma Soneralta kysyä laskutustiedot uusiksi ja maksaa lasku käsin.

Satuin tuolloin olemaan Sonera kaupan lähellä, joten marssin sisään ja selitin tilanteen. Ukko näpytteli konetta hetken ja kysyi oliko kyseessä kaapeli-TV-lasku. Ja koska näin oli, ei hän pystynyt asialle tietenkään mitään tekemään, vaan välitti tukipyynnön eteenpäin.

Puhelin soi vielä samana päivänä ja asian selitettyäni lävähti tekstiviestinä laskun tiedon. Makselin laskun sitten myöhemmin käsin.

Tarina sai kuitenkin jatkoa tammikuussa, kun Visa-lasku tuli ja siellä oli Soneralle mennyt kaapeli-TV-maksut. Parin puhelun jälkeen selvisi, että Sonera oli saanut rahani kahteen kertaan ja maksu oli siis pompannut nettipankissa Visalta laskutettavaksi. Tämä meni ilmeisesti omiin nimiin. En tiennyt tällaisen olevan edes mahdollista...

No se asia sai kuitenkin - ilmeisesti - onnellisen lopun, enkä hävinnyt tässä kuin 2 euroa ja 60 senttiä. Postiluukusta tippui kuitenkin pari viikkoa sitten OP:lta 30 000 euron lasku. Hieman olin monttu auki, että nyt on lyöty vähän kerrointa kertoimen päälle ja pankkiin taas yhteyksissä oltuani sain kommentin, että laskun voi repiä, kun "uusi tietojärjestelmä lähettelee vähän turhia laskuja". Asia selvä.

No, tällaista tällä erää tietotekniikan ihmeellisestä maailmasta. Olkiluoto 3:han on kohta valmis tietojärjestelmiensäkin puolesta...

Lisää uusi kommentti